Korfbalbond officieel erkend in Kameroen

Leuk nieuws voor Bafang Kids Steun en de vrijwilligers. De Internationale Korfbalfederatie (IKF) heeft deze week de Kameroense korfbalbond officieel erkenning gegeven en toegelaten als  66ste lid.

img_0511

De ondersteuning door de vrijwilligers van Bafang Kids Steun heeft hiertoe in belangrijke mate bijgedragen en wordt als dusdanig ook door IKF benoemt. Een prachtig resultaat na een paar jaar hard werken door de vrijwilligers: Jan Tromp ( Rotterdam Topsport ), Mark Tissink ( Rotterdam Sport Support ) , Dirk Jan Drost ( Korfbalvereniging Viking ) en Joost Preuninger ( Korfbalverenigin Fortuna ). Zij zijn al vanaf 2011 bezig geweest met het verder helpen ontwikkelen van de korfbalsport in allereerst Bafang maar ook daarbuiten in Bertoua, Bamenda, Douala en Yaoundé. Daarnaast willen we iedereen bedanken die de afgelopen jaren direct of indirect een bijdrage heeft geleverd aan het bereiken van deze sportieve mijlpaal.

Op deze manier kan jong talent zich verder ontwikkelen en wellicht doorstromen naar professioneel niveau. Ook kan Kameroen gaan meedoen aan oa de Afrika cup. Op deze manier dragen we een steentje bij aan het schrijven van Kameroense sportgeschiedenis.