Het boekenfonds

In 2006 is er naar aanleiding van een aanvraag van Cordaid een boekenfonds opgezet op een basisschool in Bafang. Momenteel krijgen de kinderen die gesponsord worden vanuit het Sponsorplan de beschikking over boeken voor school. Het is financieel namelijk heel moeilijk om een boekenfonds op te zetten dat door alle kinderen gebruikt kan worden. In Kameroen worden regelmatig alle schoolboeken vervangen en dit kost behoorlijk wat geld. Vandaar dat we ons nu met de schoolboeken richten op kinderen die gesponsord worden.

Elk jaar maken zo’n 100 kinderen verdeelt over 15 basisscholen gebruik van het boekenfonds. De ouders dragen per jaar ongeveer vier euro af en dit geld wordt beheert door de ouderraad in samenwerking met onze partner AJA. De helft van deze groep kinderen zijn kinderen die een sponsorouder hebben in Nederland.

Elke bijdrage is meer dan welkom. Boeken moeten vernieuwd worden en gerepareerd worden en dit kost geld. De boeken zijn een belangrijk hulpmiddel voor de kinderen bij het leren en om huiswerk te leren maken.