Kameroen

Kameroen is ongeveer 14 keer zo groot als Nederland en ligt in West Afrika tussen Nigeria en Congo en Gabon. Kameroen kent 10 provincies en 3 grote religies (Katholicisme, Protestantisme en Islam).

Het land wordt ook wel “petite Afrique”genoemd omdat je alle soorten klimaten en landschappen en religies er terug kunt vindenHet land is vooral agrarisch en kent enorme grote gebieden met bananen -en ananasplantages, koffieteelt en katoenteelt. Helaas leveren deze producten door de internationale prijsafspraken niet zoveel voor de boeren op en veel mensen leven dan ook onder het bestaansminimum.

Kameroen bestaat uit een Engelstalig en Franstalig gedeelte en in het land worden ongeveer 200 dialecten gesproken.

Er vind op dit moment een grote emigratiestroom plaats vanuit zowel de steden als het platteland naar Europa, Amerika en andere landen. Voor veel jongeren is er geen kans om een goed leven op te bouwen en men zoekt zijn heil elders. Hierdoor verdwijnt veel kennis en intellect naar het buitenland (de zogenaamde braindrain). Op zich heeft dit wel een positief effect doordat er een geldstroompje ontstaat vanuit de migratielanden naar de achterblijvende familieleden. Zij kunnen hierdoor hun levenssituatie ook verbeteren.

Bafang