Sponsorplan Stichting Bafang Kids Steun 2011-2012

Alle ouders van de gesponsorde kinderen hadden gereageerd op de oproep van AJA op zondag 12 september. Ook de directeuren van de betrokken scholen waren naar de bijeenkomst gekomen waarin de schoolpakketten aan de kinderen zouden worden uitgedeeld.

Het is voor het vijfde achtereenvolgende jaar dat AJA deze bijeenkomsten met Bafang Kids Steun organiseert om de start van een nieuw schooljaar voor de gesponsorde kinderen in te luiden. Dankzij de inzet en betrokkenheid van sponsorouders vanuit Nederland krijgen deze kinderen de kans een schoolcarrière op te bouwen.

Elk kind ontvangt een pakket bestaande uit: een rugzakje, alle benodigde schoolboeken,en schooluniform en een sporttenue. Het schoolgeld voor een jaar wordt ook betaald vanuit het sponsorgeld. Daarnaast is het kind gelijk ingeschreven voor een computercursus in het centrum van AJA.. De scholen zijn betrokken bij het project en werken in die zin mee door voor elk kind de rapportcijfers en bevindingen van de docenten per sponsorkind op te stellen en aan de sponsorouders via AJA en Bafang Kids Steun door te geven. Om de samenwerking met de scholen positief te bekrachtigen krijgen de negen betrokken scholen een pakket met daarin basisschoolbenodigdheden zoals krijt, pennen en schriften. Dit komt dan uiteindelijk alle kinderen ten goede zowel de gesponsorde als de niet gesponsorde kinderen.

Voor het schooljaar 2011-2012 worden er 45 kinderen gesponsord waarvan 37 kinderen op het basisonderwijs zitten en 8 op het middelbaar onderwijs. Er participeren in totaal 6 basisscholen en 3 middelbare scholen. We willen vriendelijk aan alle belangstellende en toekomstige sponsorouders vragen, met name ook voormalige bewoners van Bafang die in het buitenland wonen, om een handje te helpen en mee te doen en een of meer kinderen te sponsoren! We hopen volgend jaar het aantal gesponsorde kinderen te verdubbelen.

Voor meer informatie over Stichting Bafang Kids Steun kunt u onze site bezoeken www.bafangkids.org of naar onze facebookpagina gaan www.facebook.com/bafangkidssteun om de laatste ontwikkelingen te kunnen volgen. U kunt ons eenvoudig bereiken via ons emailadres info@bafangkids.org. Of simpelweg bellen naar nummer 06-266 14 588 (Leopold Foussom, voorzitter)