Bafang Sport et Loisirs Vacances 2011

Op woensdag 6 juli is een groep van vier vrijwilligers vertrokken vanuit Brussel naar Bafang om daar de vakantieweken op te zetten en uit te voeren. Na de eerste nacht in Douala te hebben doorgebracht is de groep donderdagochtend per minibus naar Bafang gegaan en men kreeg een hartelijke ontvangst van de leden van AJA en de sportbegeleiders.
De daaropvolgende dag hebben we een workshop gehouden ter voorbereiding op de vakantieweken met als onderwerpen uitvoering van de sport en spel en knutselactiviteiten, planning, samenwerking en afstemming, etc

In de weken voorafgaand aan deze sport en spelweken heeft AJA de werving gedaan voor kinderen die mee zullen doen.  Het aantal kinderen dat meedeed per dag is gestegen van 180 kinderen per dag vorig jaar, naar 210 kinderen dit jaar. Opvallend was dat er meer betrokkenheid was van de ouders bij deze vakantieweken. Er waren ruim 100 ouders bij de opening van de weken  en ook tussendoor kwamen ze regelmatig kijken en soms zelfs meedoen.
De kinderen betaalden voor het hele programma (ochtend, middag en lunch voor drie weken) per kind 7,50. Als kinderen aan een deel van het programma, (ochtend of middag,)  meededen betaalden ze 5 euro. Een aantal kinderen konden niet aan het hele programma meedoen omdat ze overdags andere klusjes in huis moesten doen of ze hadden nog herkansingen van school.

In de ochtend hadden we educatieve activiteiten zoals knutselen, verven, kleuren, sport en spel, dansen (Zumba en traditionele bamilikedansen) lezen, oefenen fee’fee’, beautydag, (coiffure, pedicure, manicure, visagie), kinderfilms, bordspelletjes, puzzelen,

In de middag  was er kennismaken met sporten zoals hockey, baseball, basketbal, handbal, voetbal, volleybal, tennis, badminton, tafeltennis, nieuw dit jaar was de introductie van  vechtsporten (karate, judo).

Tussendoor is een introductie van Zumba in Bafang geweest op het sportveld van het College St. Paul. Er hebben maar liefst 400 enthousiaste kinderen en volwassenen meegedaan. Zumba is heel goed ontvangen.

In de loop van het afgelopen jaar hebben een aantal donateurs knutselmateriaal bij elkaar gebracht en is een groot deel daarvan per container naar Kameroen verscheept. Een ander deel hebben de vrijwilligers dit jaar meegenomen in hun bagage. Dit aangezien veel spullen of niet verkrijgbaar zijn daar of heel duur zijn. Van oa SenR uit Rotterdam hebben we sportmaterialen gekregen en via rommelmarkten en kringloopwinkels zijn er veel leuke spelletjes, kwartetten en puzzels gekocht.
Via de Nederlandse Tennisbond hebben we veel tennisrackets en oefenballen gekregen.

We willen bij deze iedereen van harte bedanken die deze weken mogelijk hebben gemaakt:
De vrijwilligers: Mariska Beenhakker, Theo de Groot, Patrick Spa, Antonia Fekete,
Organisaties en instellingen: Sport en Recreatie Rotterdam (Lekker Fit (de gymleraren), Sportstimulering Charlois (Kurt Willems)) , KNLTB (Jimmy van Dijk), Voetbalvereniging Oranje Wit Dordrecht (Jack en Bert), TisTT (Ron Bliekendaal), basisscholen De Provenier, De Kameleon,De Catamaran, Handbalverenigingen (Helius, ETC, HARO), AJA (en alle vrijwilligers in Kameroen)
Verder willen  we iedereen bedanken die direct of indirect een bijdrage heeft geleverd aan deze vakantieweken, we hopen dat  we voor de volgende editie op hun steun kunnen rekenen!!