Ouderbetrokkenheid bij AJA

Het afgelopen weekend hebben de kinderen van AJA/BKS Sports Academies een Fair-Play kersttoernooi gespeeld. De ouders van de kinderen waren uitgenodigd om te komen kijken. Er werd gevoetbald, gebadmintond en gekorfbald.

IMG_4525 IMG_4524 IMG_4519 IMG_4503 IMG_4471

Een groep ouders kwam kijken en vonden het heel leuk om hun kinderen zo goed bezig te zien.

Wat wij willen bereiken is het vergroten van de betrokkenheid van de ouders bij de activiteiten en schoolprestaties van hun kinderen. Het is niet eenvoudig maar we houden vol en de vrijwilligers van AJA en Sportcoaches blijven het gesprek hierover voeren en hen uitnodigen om zelf te zien hoe hun kinderen zich ontwikkelen.

Ouders komen ook regelmatig bij elkaar in het AJAcentrum. De bedoeling is dat er komend jaar ook gespreksgroepjes gestart gaan worden om met elkaar te praten over opvoeding ahv thema’ s die ouders en kinderen bezighouden. Hiervoor zal ook iemand getraind moeten worden om dit te kunnen begeleiden.

We zitten in een langzaam proces van bewustwording van de ouders en we zijn op de goede weg.

Het is heel fijn dat ouders de trainingen en wedstrijden van hun kinderen zo belangrijk vinden en dat zij een kleine bijdrage leveren om het te ondersteunen. Dit is voor het verder groeien en ontwikkelen van draagvlak onder de ouders van groot belang. Hiermee worden ze mede-eigenaar van dit project en dragen ze verantwoordelijkheid.

Er is nog een lange weg te gaan maar we zetten stapjes vooruit.