Masterclass deel 2 en de campagne “GEORGE TE REMERCIE”

In februari zal wederom een groep vrijwilligers naar Bafang in Kameroen afreizen om daar het vervolg van Lekker Sporten uit te gaan voeren. In mei van 2009 is een groep van zeven vrijwilligers naar Bafang gegaan om daar deel 1 van de masterclass uit te voeren. Het doel van deze masterclass was om in een week tijd in de vorm van clinics en workshops diverse thema’s te behandelen die met sport en spelonderwijs in het basisonderwijs te maken hadden. Op welke creatieve manieren kun je leuke sport en spellessen geven en hoe kunnen docenten uit het basisonderwijs daar deze ideeën toepassen? Daarnaast was het de bedoeling om met directeuren van een aantal basisscholen in gesprek te gaan en te discussiëren over competentiegericht werken. Hoe kunnen zij hun mensen gemotiveerd en actief houden ondanks het feit dat er bv heel veel problemen zijn met de verkrijgbaarheid van lesmateriaal en de uitbetaling van salaris.

Tussen de eerste en tweede masterclass heeft het werk daar niet stil gelegen. Sporters die meegedaan hebben aan de eerste masterclass hadden ook materiaal meegekregen en meer geleerd over het organiseren van sportdagen. Zo gezegd zo gedaan. Op een aantal basisscholen zijn in de tussenliggende periode sportdagen georganiseerd. Met de eerste reis is er ook wat sportmateriaal meegekomen en die zijn voor een deel al aan de participerende scholen gegeven. Dit materiaal kon gebruikt worden tijdens de sportdagen. Nog niet al het materiaal dat o.a. gedoneerd is door sportbonden en sportverenigingen uit Nederland is uitgereikt. Dit zal gedaan worden tijdens de masterclass in februari.

 

Echter er is nog veel geld nodig voor het aanschaffen van meer lesmateriaal. Er is daar een groot gebrek aan.
Daarnaast is de groep vrijwilligers (oa medewerkers van Sport en Recreatie uit Rotterdam) bezig met het opzetten van een stagetraject waarbij het de bedoeling is dat een aantal stagiaires van sportopleidingen in de zomervakantie van dit jaar vakantieactiviteiten gaan organiseren met de kids in Bafang. Dit is een nieuwe uitdaging. We merken al dat er grote behoefte bestaat aan leuke en goed georganiseerde activiteiten voor kinderen. 
Voor de masterclass van februari zijn we nog dringend op zoek naar aanvullende gelden om het gat in de begroting te dichten. Elke bijdrage hoe groot of klein dan ook is meer dan van harte welkom daarom lanceren wij deze dagen het Campagne “George te Remercie” en zal zeer goed gebruikt worden.
Het nummer voor het storten van uw bijdrage is: 23 27 181 tnv Bafang KIds Steun te Rotterdam. Onder vermelding van : bijdrage Lekker Sporten.

Hartelijk Dank!!

Download de folder:
George campagne voorkant
George campagne achterkant
Klik met rechter muistoets op bovenstaande links en kies opslaan als … om bestanden te downloaden.