Kerstchallenge 26 December 2016

Op de Tweede Kerstdag is de Kerstchallenge gehouden in Bafang op de sportvelden van de school St Paul.

Er is een toernooi gehouden waar 81 kinderen aan hebben meegedaan in de sporten voetbal, korfbal, badminton en een relatieve nieuwkomer karate. Er deden kinderen mee die elke week meesporten bij de sportactiviteiten in de wijken en de kinderen die al wat langer meetrainen op de academies.
Wat erg leuk is om te zien is dat de ouders van kinderen steeds meer gaan meehelpen met het organiseren van de activiteiten. Zo waren er verschillende ouders die de voetbalwedstrijden hebben gefloten. Ze werken dan nauw samen met de vrijwilligers van AJA en de sportcoaches.

Het toernooi was door de sportcoaches prima voorbereidt.
Om de kinderen meer wedstrijden te laten spelen en meemaken is het de bedoeling dat het laatste weekend van de maand er wedstrijden zijn waar alle kinderen aan deel kunnen nemen. Een team kan dan ook worden gecoached door een betrokken ouder. Heel langzaam zien we dat de ouders begrijpen dat het belangrijk voor hun kinderen is om deel te nemen aan diverse activiteiten op het gebied van sport en spel en educatie.De kinderen hebben allemaal een Eigen mapje in het kantoortje van de sportcoaches van AJA hier worden de vorderingen van de kinderen bijgehouden.
Tijdens het toernooi konden kinderen wat leuke prijsjes winnen zoals ballen, shirts en rackets.