Mini Olympiade in Bafang weer een groot succes

Op vrijdag 10 mei 2013 is de derde editie van de Mini Olympiade gehouden in Bafang op de sportvelden van St. Paul. Er hebben in totaal 460 kinderen in de leeftijd van tien tot en met veertien jaar meegedaan. De kinderen waren afkomstig van zeven basisscholen en vier middelbare scholen. De kinderen hebben met elkaar gestreden in zes verschillende sporten te weten: voetbal, handbal, uni-hockey, badminton, baseball en korfbal.

Het accent lag dit keer op het spelen van korfbal en was een afsluiting van het project Korfbal on Tour waarbij trainers uit Nederland in samenwerking met de Internationale Korfbalbond en ACK (bond uit Kameroen) op initiatief van Stichting Bafang Kids Steun door Kameroen zijn gegaan om korfbal als sport te promoten.

Het is leuk om te merken dat bij deze derde editie het organiseren ervan door de scholen, sportbegeleiders van AJA en kinderen soepeler verloopt. Scholen voelen zich steeds meer betrokken en de Mini Olympiade begint zo langzamerhand al een traditie te worden in Bafang.

embedded by Embedded Video

YouTube -  Bekijk

We willen hierbij al onze sponsoren bedanken; Spoca sportprijzen, Hockeyclub Rotterdam, Voetbalvereniging Oranje Wit Dordrecht, Korfbalvereniging ACKC, Swan Fund, IKF (Internationale Korfbal Bond), NLKorfbal.nl, Basisschool Nieuwe Park Rozenburg in Rotterdam, Sport en Recreatie Rotterdam en de heer Rene Ras.