Korfbal on Tour in Kameroen, een geslaagd Project

Van 27 april tot en met 13 mei hebben de trainers Joost Preuninger (Fortuna) en Dirk Jan Drost ( VIKO) een tour gemaakt door drie regio’s in Kameroen. Dit was een vervolg en een uitbreiding van de stappen die Marc Tissink vorig jaar heeft gezet in Kameroen. De bedoeling was nu om korfbal breed neer te zetten en een visie op deze sport te ontwikkelen. Er is geadviseerd om korfbal compact aan te bieden in de vorm van mono korfbal en een zone korfbal. Met deze twee nieuwe vormen is korfbal een goedkope en flexibel in te zetten sport die prima past in een land als Kameroen.

Wat we bereikt hebben in Yaounde is dat 35 Halo studenten en een aantal sportdocenten uit de stad Yaounde en Bertoua mee hebben gedaan aan een twee dagen durende workshop. Hierbij hebben ze de basiskennis en vaardigheden van korfbal hebben geleerd en toegepast.

In Bamenda deden 103 Cios studenten uit deze stad en de plaats Dschang mee aan clinics op de Cios gedurende twee dagen.

embedded by Embedded Video

YouTube -  Bekijk in YouTube

De afsluiting van de Tour vond plaats in Bafang. Op een paar basis- en middelbare scholen zijn clinics gegeven. Aan de laatste voorbereiding van de Korfbal Challenge, tijdens de Mini Olympiade, hebben 110 kinderen meegedaan.

Het was zeker een uitdaging te noemen: er deden maar liefst 22 teams mee aan de Challenge. Door de kennis en ervaring van de korfbaltrainers werd er een mooi programma georganiseerd waar de kinderen veel plezier aan beleefden. Het winnende team van de middelbare scholen was van Cetic de Batcho, van de basisscholen was dit Ecole Catholique St. Joseph De Nguenack.

Onze dank gaat uit naar onze sponsoren: IKF (Internationale Korfbal Bond), Swan Fund, Spoca Sportprijzen, Korfbalvereniging ACKC en VIKO, NL Korfbal.nl, Sport en Recreatie Rotterdam, onze trainers Joost Preuninger en Dirk Jan Drost, onze partners in Kameroen AJA en ACK.

Meer video’s:

Korfbal on Tour in: