Eindfeest Nieuwe Park Rozenburgschool voor Bafang Kids Steun

Op vrijdag 29 juni is een eindfeest georganiseerd op de Nieuwe Park Rozenburgschool aan de Adamhofstraat in Kralingen. Gymjuffrouw Nicole had het initiatief genomen om een actie voor Bafang Kids Steun op te zetten en had leerkrachten en ouders gestimuleerd om mee te werken aan deze geweldige dag. Nicole is in 2010 meegeweest als vrijwilligster naar Kameroen en heeft op die manier zelf kunnen zien  en ervaren hoe de projecten van Bafang Kids tot stand komen en wat ze betekenen voor de kinderen in het dorp. Nicole heeft ook een sponsorkindje die door haar ondersteuning in ieder geval naar school gaat en schoolboeken kan gebruiken. Er worden op dit moment bijna 50 kids gesponsord.
Er was een scala aan activiteiten zoals een Talentenparade met kids die playbackten en dansten, armbandjes maken, nagels lakken in allerlei geweldige kleuren, er waren door ouders zelfgemaakte hapjes, ijsjes,, schmink en een verloting met als prijs een T-shirt van een Excelsior speler. Kinderen, ouders en leerkrachten werkten allemaal enthousiast samen om er een succesvolle dag van te maken.

Wij van Bafang Kids Steun zijn echt ontroerd en geraakt door de wijze waarop alle ouders en leerlingen van de school hebben samengewerkt en tot een fantastisch eindresultaat zijn gekomen namelijk een bedrag van 6319,42 euro.
 Een deel van dit geld zal besteedt worden aan de jaarlijks terugkerende vakantieweken voor de kinderen in Bafang waar gemiddeld per dag 350 kinderen genieten van sport-en spelactiviteiten en knutselen. Op deze manier kunnen ze ongedwongen spelen en plezier hebben.

Dit is iets dat de kinderen vaak niet kennen omdat ze door de omstandigheden vaak niet kunnen spelen en ze vaak meehelpen op het land of in het huishouden.
Een ander deel zal ingezet worden om de sportcoaches die nu inmiddels twee jaar bezig zijn met het geven van clinics en het verzorgen van sportlessen op 15 basisscholen een wat vastere plek te geven in het project. Hierdoor kunnen zij hun gezinnen onderhouden en creëert het een stukje lokale werkgelegenheid wat een schaars goed is in het voornamelijk agrarische Haut- Nkam de provincie waar Bafang in ligt.
Nogmaals, namens alle vrijwilligers van Bafang Kids hier in Nederland en de vrijwilligers en kinderen uit Bafang in Kameroen willen we iedereen enorm bedanken voor haar of zijn inzet.

Na de vakantie zal er een verslag komen van de zomervakantieactiviteiten met foto’s. Op deze manier wordt duidelijk hoe het bij elkaar gebrachte geld zal worden benut. Daarnaast zal Leopold Foussom in oa groep zeven een keer komen vertellen over het leven van kinderen in het dorp waar hij zelf ook vandaan komt.