Mini Olympiade BKS / AJA 2012

Dit jaar is een Olympisch jaar en in dit kader hebben we dit jaar een mini Olympiade georganiseerd in Bafang om kinderen te laten proeven van de sfeer rondom zo’n evenement.
Op vrijdag 11 mei heeft dit plaatsgevonden bij College St. Paul in Bafang. Er waren 10 scholen met in totaal ruim 600 kinderen van negen tot dertien jaar uit de hele regio Haut Nkam en zij hebben aan zes verschillende sporten meegedaan; voetbal, handbal, uni hockey , badminton, baseball, en een kennisquiz met 50 vragen.

De ceremonie begon met een groot defilé. Begeleidt door een fanfare orkest trokken zij door Bafang. De kinderen en de leraren en directeuren hadden er veel zin in. De kinderen hadden twee maanden lang geoefend met de sporten. Het is mooi om te zien dat het AJA gelukt is om zoveel schoolbesturen en ouderraden te enthousiasmeren om mee te doen aan deze Olympiade.
Kinderen hebben zich goed ingezet. Fairplay en plezier hebben in het sporten en meedoen stonden voorop ipv alleen maar het winnen van een wedstrijd. Dit zijn relatief nieuwe begrippen voor Kameroen waar winnen vaak erg voorop staat.
De eerste en tweede winnaar van de wedstrijden kregen een beker en medailles per speler. Daarnaast is de Christophe Foussombeker geïntroduceerd. Dit is een wisselbeker en wordt gecombineerd met een geldprijs van 50 euro voor de school en een set shirts.

Deze dag is zeer goed verlopen zonder enig incident. Er was ook belangstelling vanuit de overheid doordat ook de prefet van Haut Nkam aanwezig was. Wij willen iedereen die mee hebt gewerkt voor het succes van deze event bedanken en vooral de directie van Saint Paul voor de ruimte en de sportaccommodaties.