Masterclass 4 : Introductie van Korfbal in Kameroen

Bafang Kids Steun heeft in Oktober 2011 via de Heer Jan Tromp contact gezocht met de Internationale Korfbalbond om te kijken of het mogelijk zou zijn om korfbal te introduceren in Kameroen. Daarnaast waren er contacten met een startende korfbalorganisatie in Kameroen, de vertegenwoordiger daarvan heet Simplice Nana.  De contact is inmiddels in december gelegd en zijn er verkennende gesprekken gevoerd. Bafang Kids Steun heeft toen vervolgens een plan op papier gezet met daarin de contouren van de uitwerking van het idee. IKF heeft toen contact gezocht met Mark Tissink en hem gevraagd als trainer en docent betrokken te zijn bij de opzet en uitvoering van de ideeën.

Zo gezegd  zo gedaan. Inmiddels was er ook contact met een aantal vrijwilligers van BKS die belangstelling hadden om naar Kameroen te gaan en kennis te maken met de projecten van de Stichting. Er waren een aantal mensen bij die een kind sponsoren en die graag hun kind en de familie een keer wilden bezoeken.. Zo konden ze dit mooi combineren met een bezoek aan Bafang en het bijwonen van de  uitvoering van dit  project van 7 mei tot 9 mei.

embedded by Embedded Video

YouTube -  Intro Korfbal in Kameroen

Vanuit verschillende regio’s in Kameroen hebben in totaal 30 sportleraren en trainers en sportbegeleiders  meegedaan aan de masterclass korfbal. Deze mensen dragen dan vervolgens de opgedane kennis en vaardigheden over in de regio waar ze werkzaam zijn. Er hebben in totaal drie partnerorganisaties meegedaan; AJA (Association Jeunesse Avenir de directe samenwerkingspartner van BKS), ACK (Association Camerounaise Korfbal) en Majestic (Yaounde en Bertoua). Elke partner heeft een ballenpakket en korven gekregen.
In de zomer zullen we tijdens de vakantieactiviteiten in Bafang meer aandacht besteden aan korfbal. Die lijn wordt ook na de vakantie voortgezet door korfbal een plek te geven in het lesrooster van de scholen die meedoen aan de activiteiten van BKS/AJA. Rond de kerst zal er een nationale Challenge worden georganiseerd.
In 2013 willen we dan een Caravan organiseren door het land waarbij alle plekken bezocht worden waar korfbal is geïntroduceerd.We hopen dat hier ook heel veel belangstellingen komen om deze doel waar te kunnen maken.