Masterclass 3 februari 2011

Aan deze masterclass die op 28 februari, 01 en 02 maart 2011 gehouden is, hebben 12 Sportbegeleiders deelgenomen. Deze editie was de deerde editie na April/mei 2009 en februari 2010. Het ging om sportbegeleiders die vanaf het begin van het jaar actief zijn. Zij geven sinds het begin van dit schooljaar op 15 basisscholen regulieren sportlessen en sportclinics en verzorgen sportdagen. De masterclass was gericht op het organiseren van een sportles, hoe bereid je dat voor. Er is een methode aangereikt waarbij een standaardformulier wordt gebruikt. Vanaf de eerste masterclass zijn de drie torens ingevoerd als basis voor het werken: is de activiteit uit te voeren, kunnen de kinderen de activiteit doen, en vinden de kinderen de activiteit leuk? (lukt het, kunnen ze het, vinden ze het leuk?)

Tijdens de praktijklessen is geconstateerd dat na twee jaar werken de begeleiders enorm vooruit zijn gegaan in het werken met de kinderen, het voorbereiden en de uitvoering. Ze zijn meer gemotiveerd en enthousiast om als vrijwilliger bij AJA bezig te zijn. Ieder school heeft sportmateriaal gekregen en Verder heeft ieder sportbegeleider sportmateriaal gekregen om op de scholen te gebruiken en heeft iedereen een nieuw trainingspak ontvangen. Op de twee scholen waar de praktijklessen zijn gehouden is extra spelmateriaal uitgedeeld zoals, springtouwen, frisbees, jongleerdoekjes, jongleerballetjes, hockeysticks, ballen.

We willen iedereen die heeft meegeholpen om dit tot stand te brengen hartelijk danken voor hun medewerking zoals: Impulsis, TisTT, Sport en Recreatie Rotterdam, Handbalvereniging Helius Hellevoetsluis, Voetbalvereniging Oranje Wit Dordrecht, OSBS de Kameleon, en alle donateurs en vrijwilligers van Bafang Kids Steun.