Kadertraining Association Jeunesse Avenir / Stichting Bafang Kids Steun Op 25 en 26 februari 2011 in Babete, West Kameroen

In het klooster Saint Benoit in het dorp Babete in West Kameroen kwamen 26 leden en vrijwilligers van AJA bij elkaar op ruim 150 km afstand van Bafang. Het is een prachtig groen gebied en het klooster ligt in de bergen.

De trainers van dit weekend waren dr.Nzomo Joseph (Universiteit docent Dschang) en mw Yvonne Ngounou (consultant personeelwerk in Yaounde) geassisteerd door de voorzitter van Bafang Kids Steun, Leopold Foussom en AJA, Gabriel Djeukoua..

Onderwerpen die aan bod zijn gekomen:

  • motivatie en inzet van vrijwilligers
  • samenwerken in een groep in een organisatie
  • netwerken en externe samenwerking
  • opbouw van een project, fondswerving en financiering
  • informatie en timemanagement
  • vergadertechnieken en conflicthantering

Op zaterdagochtend om zes uur olv is er de heer Jules Tchamago een joggingsessie gehouden waarbij de verschillende generaties met elkaar in contact kwamen. Tijdens het lopen werd veel gepraat over verleen, heden en toekomst van AJA. Dit creëerde een goed gevoel van saamhorigheid. Iedereen vond het heel fijn om op afstand van huis los van alle beslommeringen aandacht te besteden aan het vrijwilligerswerk.

Deze kadertraining was een initiatief van Ariane den Bakker, secretaris BKS. Hierbij willen we haar hartelijk danken voor dit idee en ook alle betrokkenen, donateurs, sponsoren bedanken die dit idee hebben gerealiseerd, Impulsis, TisTT, vrijwilligers en alle vrijwilligers en leden van AJA.