sponsorplan schooljaar 2010 – 2011

Sponsorplan 2010: Dit jaar gaan 38 kinderen naar school dankzij BKS en uw steun

het sponsorplan is een van de projecten van Bafang Kids Steun. We zijn in 2007 gestart met het sponsoren van 6 kids in Bafang. Het betekent dat sponsoren in Nederland een kind sponsoren in Kameroen. De kinderen zijn in de leeftijd van 4 tot en met circa 14 jaar. Dit geld wordt ingezet om het kind in ieder geval naar school te laten gaan en het een kans te geven een toekomst op te bouwen. De gezinnen waar de kinderen uitkomen zijn vaak groot en de inkomsten zijn minimaal. Bafang ligt in een agrarisch gebied en de meeste mensen zijn boer en hebben een lapje grond waar ze allerlei groenten en fruit verbouwen. Dit levert vaak niet zo veel geld op. Gezinnen hebben het heel moeilijk om goed rond te komen en om voor alle kinderen schoolgeld te betalen. Naast het schoolgeld zijn er allerlei bijkomende kosten die zwaar drukken op het huishoudbudget zoals een schooluniform, sportkleding en schoenen en een schooltas en de huur van schoolboeken.


Het sponsoren van een kind is een belangrijke hulp voor het kind en uiteindelijk ook het hele gezin. We zien ook dat het effect heeft op de schoolprestaties van de kinderen. Ze voelen zich gesteund en gestimuleerd en de prestaties gaan in de meeste gevallen ook wat omhoog. Dit is echter niet het voornaamste doel van het sponsorplan.

Het sponsorplan omvatte in 2008 18 kinderen, in 2009 25 kinderen en in 2010 worden er op dit moment 38 kinderen gesponsord. De sponsorouders in Nederland krijgen (zover mogelijk) in ieder geval een foto van hun kind en het ligt in de nabije toekomst in de bedoeling om ook wat meer achtergrondinformatie te verstrekken zoals de samenstelling van het gezin waar het kind woont (hoeveel broertjes en zusjes etc ) en wellicht ook een foto van bv het huis waar het kind woont. Regelmatig krijgen de mensen in Nederland de gelegenheid om met speciale dagen (zoals bv de Kerst) een pakketje samen te stellen met kleine cadeautjes en deze te laten bezorgen bij het kind via een gemeenschappelijke verzending van spullen via een container of via vrijwilligers die op dat moment een project gaan uitvoeren in Bafang. Ook kunnen er brieven of ansichtkaarten worden bezorgd en ontstaat er op die manier contact tussen het kind en de sponsorouders in Nederland. Er zijn ook plannen om een reis te organiseren voor degene die graag een keer hun kind en de familie zouden willen ontmoeten.

 

 

 

 

 

 

 

De partnerorganisatie AJA zorgt voor de uitvoering van het sponsorplan in Kameroen. Zij beheren het geld, betalen het schoolgeld, kopen de benodigde spulletjes en onderhouden contact met de ouders. Regelmatig worden de ouders uitgenodigd om bij elkaar te komen in de ontmoetingsruimte van de organisatie. Op de site wordt regelmatig verslag uitgebracht van de bijeenkomsten waarin alle spullen aan de kids worden uitgedeeld.
Hebt u ook interesse gekregen en wilt u mogelijk een kind een kans geven om naar school te gaan?
Voor informatie of aanmelding kunt u zich wenden tot de Stichting.